19 Απρ 2012

Έρευνα | Λάτρεις των social media οι Έλληνες

Έρευνα για τα τη χρήση των social media πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), θέλοντας να μελετήσει τη συμπεριφορά των Ελλήνων στις νέες τεχνολογίες.

Η έρευνα είχε τίτλο «Στάση, αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα Social Media» και απέδειξε ότι οι Έλληνες έχουν πολύ καλή σχέση με τα social media, μιας και το 50% των ερωτηθέντων τα χρησιμοποιεί πάνω από 3 χρόνια. Το 68% χρησιμοποιεί sites σαν το Facebook, το 60% επισκέπτεται blogs και forums, ενώ το 50% αναζητά σελίδες με reviews χρηστών.

Όπως παρατηρείται όμως, οι Έλληνες είναι με μεγάλη διαφορά ενεργοί στα social media, ως προς τα σχόλια, μιας και 1 στους 2 σχολιάζει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αντίθετα το ποσοστό στα blogs και forums είναι για 1 στους 5 Έλληνες, ενώ για τα reviews για 1 στους 10.

Όταν ρωτήθηκαν πάντως τι εμπιστεύονται περισσότερο από τα παραπάνω, το 43% ψήφισε τις σελίδες με reviews, το 16% τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το word of mouth («από στόμα σε στόμα») διατηρεί και στο Internet την πρωτιά.
Όσο για τα sites κοινωνικής δικτύωσης, 1 στους 2 από τους ερωτηθέντες δηλώνουν πως έχουν πάνω από 100 φίλους στο Facebook, με το 45% να δηλώνει πως δεν γνωρίζει σε προσωπικό επίπεδο τους μισούς από αυτούς που έχει προσθέσει ως φίλους.